lene

 

Oscar Wilde sagde: "Be yourself. Everyone else is already taken".

'Jeg er vild med dette citat, fordi det er spot on', siger Lene Seested og tilføjer: 'Vær dig selv, og vær den bedste udgave af dig selv. Du er unik. Dyrk netop det, der gør dig unik'. 

 

 

Panorama Agency er siden stiftelsen i 1996, ét af de førende og mest toneangivende bureauer i Skandinavien og Europa.

Panorama Agency er i november 2016, Gazelle-kåret af Børsen.

 


Lene Seested fortæller:

Jeg flyttede som 21 årig til København i 1993. Jeg fulgte min drøm og passion for at gøre en forskel i film/Tv branchen for Skuespillere. Jeg startede som caster og statiskoordinator på 5 afgangsfilm på Den Danske Filmskole og jeg blev ansat hos DR1. Efter kun 1 år i branchen castede jeg min 1. spillefilm 'Den Attende' i 1995, som blev prisvinder på flere festivaler, og banede vejen for en bølge af independent spillefilm i Skandinavien. Det var en utrolig spændende og innovativ tid, hvor vi løftede i flok, alle arbejdede ulønnet, vi brændte for - på græsrodsniveau - at få filmen til at blive en realitet, og med et meget lille budget, som branchen ikke tidligere havde set det ske. Det lykkedes alt sammen med utallige timers arbejde, og hjælp fra mange folk og grene i branchen.


Mit daglige arbejde som caster tog en naturlig udvikling og banede vejen til mit arbejde som den første Agent/Manager i Danmark og repræsentationen af Skuespillere, - og senere tilføjede vi afdelingen med 'Bag Kameraet'-klienter.

Mit første møde med Hollywood var i 1998, og med opmuntirng fra mine amerikanske mentorer fra film/TV industrien i Los Angeles, grundlagde Panorama Agency ApS. 


I samarbejde med danske brancheadvokater udarbejdede jeg firmaets arbejdsmodeller, mål, strategier, filosofi, og en tillægskontrakt som støttede min funktion, som den første agent/manager i landet.

Alt sammen flot inspireret af den internationale måde at drive agent/managementvirksomhed på, og med den vigtige detalje, at skabe en version og vision, som var tilpasset den Skandinaviske branche.

 

Klientlisten voksede hurtigt, og i dag er vi førende i Skandinavien og Europa, med vores repræsentation af de mest spændende, talentfulde Skandinaviske og internatioanle skuespillerprofiler, DOP, manuskriptforfattere og instruktører, hvoraf størstedelen er prisvindende og prisnominerede med en række nationale- og internationale succeser.Lene Seested fortæller:

'Jeg mistede min mor, som 14 årig, efter mange års sygdoms op- og nedture. Jeg voksede op med min far og 2 brødre. I en ung alder oplevede jeg det største tab, og det stod klart for mig, at livet er kort, at hvert minut tæller: Jeg vil leve et liv af værdi, jeg vil gøre en forskel i min tid her, for andre mennesker, ligesom min mor og far gjorde det for mig og familien. Min mor så altid muligheder for og var optimistisk for helbredelse, når lægerne sagde der ingen var. Hun fandt altid en vej, ikke mindst den alternative vej, når alt så sort ud. Med hende og min far som rollemodeller, og min store livserfaring i en megte ung alder i bagagen, var det naturligt for mig at søge de kreative værdier og skabe en niche, hvor jeg netop kunne gøre en forskel for andre kreative, og i mit tilfælde brænder jeg for at hjælpe Kunstnere frem til deres unikke mål og finde deres unikke 'Jeg' '.

Panorama Agency udmærker sig i at skabe gennembrud til internationale topkarrierer fx. for norske Kristofer Hivju i 'Game of Thrones', danske Linnea Berthelsen i 'Stranger Things', og danske Alex Høegh Andersen i 'VIKINGS'. Vi tilbyder vores klienter en bred vifte af karriemuligheder i vores stærle netværk, og sparring.

 

Vores rådgivning er altid ambitiøs, oprigtig, og med fokus på den enkeltes mål og drømme, og vi tilbyder en pakke, som er unik på det Skandinaviske marked. Samtidig støtter og udfordrer vi den enkeltes faglige potentiale og talent.

I vores dagelige arbejde med repræsentation, forvalter vi fx karrierestrategi, image/brand, PR, løn- og kontraktforhandlinger, personlig udvikling. Vi samarbejder med verdens førende Entertainment advokater.

Vores filosofi, arbejdsmodeller og daglige repræsentation er i konstant udvikling, og med grundlæggende rødder i USA.

 

Vi er de førende, og de første i Danmark og Skandinavien til at lade os inspirere af vores internationale kollegaer. Vores daglige arbejdsplads er Danmark, Skandinavien og internationalt A-niveau.

I dagens 'generation Hollywood' og 'generation streaming' kommer vores stærke og mangeårige internationale netværk for alvor vores klienter til gavn, og resultaterne igennem årene taler for sig selv, undervejs i 'den skandinaviske bølge' som amerikanerne kalder dèt spot ligth, de har placeret på Skandinavien igennem de seneste år.

 

Allerede i starten arbejdere jeg målrettet med at professionalisere film/TV branchen. Det viste det sig, at den lovgivningsmæssige del også kunne optimeres. Derfor er Panorama Agency således initiativtager til at den danske skattelovgivning nu indeholder skattereglen; et ligningsmæssigt fradrag. Efter mere end 2 års forhandlinger, i samarbejde med skattespecialist Thorbjørn Helmo Madsen's team hos Timetax, er denne godkendt og gældende. Reglen er en økonomisk fordel for alle danske Kunstnere herunder; skuespillerne, sportsstjerner, musikere, sunstmalere, - ja, alle som samarbejder med en Agent/Manager. 

Vores seneste tiltag har skabt flere optimeringer i den norske skuespilleroverenskomst.

 

 

Etableringen af Panorama Agency, medførte således også fra starten en naturlig professionalisering af branchen herhjemme med vores 'know-how'. 

Dagligt oplevede jeg, hvordan Skuespillerne efterlyste en professionel samarbejds- og sparringspartner, og da størstedelen af mine timer i døgnet allerede omhandlede opgaver under Agent- og Manager arbejdsområderne, så var det et organisk skridt. Mit allerede eksisterende, tætte samarbejde med Skuespillerne, udgjorde således fundamentet for firmaet, og med tilføjelse af min nye tittel, skabte vi optimeringen af jobmuligheder og vigtig udvikling for Skuespillerne. 

 

Samtidigt var vi de første i Skandinavien til at rejse ud og promovere vores klienter på det internationale marked, med det mål, at få 'hul igennem' til de internationale rollemuligheder, - som i dag er en selvfølgelighed. Dengang var det utænkeligt, men vi åbnede trods det dørene, og etablerede i slut 90’erne tætte samarbejder med de største Agentbureauer, Managers og mest succesfulde Casting Directors i verden, med hovedfokus på Los Angeles, New York, London, Berlin, Oslo, Stockholm, Paris. Dette er stadig vores varemærke, hvor vi for vores internationale kollegaer er industriens: 'Go-to Agency' i Skandinavien og Europa.

 

 

Med digitaliseringens udvikling blev ’selftapes’ hurtigt et fast og vigtigt redskab for vores daglige ’longdistance’ samarbejde med vores internationale teams og casting directors. Dengang sendte vi selftape på VHS med FedEx, og senere med den digitale udvikling sker det via links – kun et klik til rollemulighederne. 

Det har også været interessant at introducere og benytte 'selftapes' som et almindeligt arbejdsredskab i Danmark.

 

 
Panorama Agency har 3 ansatte, og en praktikant med hver deres kompetenceområder. Vores daglige arbejde sker fra Panorama House i Ryesgade på Østerbro ved søerne i København, og fra de storbyer, som vi ofte besøger opholder os i over perioder.

Vi brænder for at skabe gennembrud både ude og hjemme, og det er vores store fornøjelse at nyde resultaterne på det hvide lærred, og via streaming med vores klienter i centrum; om det er en birolle, hovedrolle, fotografering eller instruktion, så er det de kreative resultater og oplevelser, som vi arbejder og brænder for at være med til at skabe!

 

 

Ungdomsafdelingen ’New Generation’ blev stiftet i 2010 (se mere information her på websiden). 

DR3 har fulgt 6 af vores unge NG talenter i ca 3 måneder i reportage/dokumentar programmerne 'Generation Hollywood', som har premeire d. 21. februar 2017 på DR3 og streaming. 

I vores NG afdeling har vi fokus på de unge, største talenter under 25 år, med særlige kreative muligheder for undervisning og coaching i et professionelt program for dygtiggørelse og karriereudvikling, med Thure Lindhardt og Charlotte Munck som vores ambassadører.

 

Vores firmaer Panorama Productions ApS og Panorama Management NY blev begge stiftet i 2010. Her udvikler vi spillefilm- og TV produktioner med vores samarbejdspartnere. 

Vi afholder også Master Class'es med den Amerikanske annerkendte skuespillercoach Ivana Chubbuck som står bag best seller bogen 'The Power of the Actor, og verdenssucceser, Oscar og Golden Globe prisvindere som Charlize Theron, Brad Pitt, Halle Berry og Sylvester Stallone.


 

Vi glæder os stort, og er taknemmelige over at være en del af denne blomstrende, succesfulde tid, hvor vi oplever den internationale industri sætter spotlight på vores skandinaviske marked, netop som vi igennem en årrække har været en vigtig medspiller i at tydeliggøre vores territorium med vores promotion arbejde. Vores skandinaviske top kvalitet af både skuespillerne, produktionerne, instruktørene er for alvor kommet i vælten. Mulighederne er stabile og stadigt voksende, bland andet med udviklingen af endnu flere Co-produktioner på kryds og tværs af landede, skattefordele for produktionerne realiseres, og når de kommer til vores del af verden, står vores unikke natur, og rige historie frem og tilføjer ekstra stemning i billederne og manuskripterne.

En vigtig medspiller er også accepten af den Skandinaviske accent til både hovedroller og biroller i de internationale produktioner, som giver jobmuligheder på lige fod med vores Amerikanske og UK kollegaer. Og med lynudviklingen af blandt andet TV serier på eksisterende og nye streamingkanaler, ser fremtiden utrolig innovativ, og frugtbar ud for os alle.

 

 


Her er eksempler på opgaver, hvor Panorama Agency’s klienter medvirker i store roller: 

History Channels / HBO Nordic's VIKINGS

Netflix's prisvendende Stranger Things

HBO's prisvindende TV serie 'Game of Thrones'

Fast & Furious 8

Susanne Bier's spillefilm En Chance Til,

Susanne Bier's Oscar- og Golden Globe vinder ’Hævnen’,

Suanne Bier's European Film Award- og BAFTA vinderen ’Den Skaldede Frisør’,

DR1's ’Arvingerne’,

DR1's ’Forbrydelsen 1-3’,

DR1's ’Borgen’,

DR1's ’Broen 1-4’,

TV2's 'Badehotellet'

TV2's ’Den som Dræber’,

NRK TV serieren ’Mammon 1+2’,

NRK TV serien ’Side om Side 1+2’,

NRK TV serien ’Øjenvidnet’

NRK TV serien 'Kampen for Tilværelsen'

spillefilmen remake 'Point Break',

MGM / Paramount Pictures spillefilm ’Hercules -The Thracian Wars’,

Netflix TV serien ’Lilyhammer 1-3’,

12 'VARG VEUM' spillefilm,

TV serien ’Heartless’,

Netflix /NRK TV serien ’Kampen om Tungtvannet’ (Co-produktion ml. Norge og UK),

TV2 Norge TV serien 'Frikjent 1+2',

prisvindende NRK TV serie 'Koselig ved Pejs',

Oscar- og Golden Globe nominerede spillefilm ’Kon-Tiki’ (Norge),

TV-serien ’Rita 1-3’,

Universal Pictures spillefilmen ’The Thing’,

’Hvidstens Gruppen’,

’Bamse & Kylling’ (DR1),

’Viceværten’,

den prisvindende spillefilm 'Reprice',

Norge/Finland spillefilm 'It most have been Love',

den Slovensk/danske film 'DUAL',

den prisvindende BBC TV serie ’Moving On’,

ShowTime's TV serie ’The Borgias’ (instruktør Neil Jordan),

den europæiske og skandinaviske Co-produktion TV serien ’The Spiral’,

Will Smith’s spillefilm ’After Earth’,

Neil Jordans spillefilm ’Byzantium’,

Constantin Film's spillefilm ’3096’,

’Fast & Furious 6’,

US spillefilmen 'Despite the falling Snow',

Ira Sach's prisvindende + 4 x Sprit Award nominerede spillefilm ’Keep the lights On’,

Sean Penn's spillefilm ’Into the Wild’,

Ron Howard's ’Angels & Dæmoner’,

Spillefilmen 'Sorgenfri'

den tyske prisvindende spillefilm ’Meeres Stille’

spillefilmen ’Kraftidioten’,

Paramount Pic's ’The Prince & Me’

spillefilmen 'Eddie The Eagle' 

Alexander Payne's spillefilm 'Downsizing'
Netflix TV serien 'The Last Kingdom'
TV3 TV serien 'Black Widows'
prisvindende TV serie 'Unge Lovende'
NRK TV serien 'Nobel'