William Jøhnk Juel Nielsen

Hårfarve: Mørkebrunt

Øjenfarve: Blå - grønne

Højde: 181

Vægt: 61

Uddannelse:

Folkeskole uddannelse (storebjergskolen Hundested)

 

Er i gang med gymnasiel uddannelse STX, På Herlufsholm Kostskole.

 

 

International skole, Kuala Lumpur, Malaysia.

 

International børnehave skole, Hannover Tyskland.

Særlige evner: Spiller trommer, guitar og saxofon.

Sprog - Modersmål:

Dansk 

Sprog - Flydende:

Flyende i engelsk 

 

Dialekter: 

 

Amerikansk Englesk 

 

Britisk Engelsk 

Sprog - Kendskab:

Tysk 

William har gået på Internationale skoler i Kuala Lumpur, Malaysia og Hannover i Tyskland. Folkeskoleuddannelse på Storebjerg Skolen, Hundested. Han er i gang med en gymnasial uddannelse STX, På Herlufsholm Kostskole. Hobbyer: Jagt (certifikatindehaver), sejlads, kite surfing og golf. William levede sine første 3 år i Hannover, Tyskland. Bagefter han boede i 4 år i Kuala Lumpur, Malaysia, og han gik i en international skole. William vendte tilbage til Danmark i 2007 og gik i folkeskole, indtil 8. klasse. Han startede derefter på kostskolen, Herlufsholm, og han er i øjeblikket på sit andet år i gymnasiet.

 

William Jøhnk Nielsen blev født den 5. juli 1997 i Hundested, Danmark. Han er en skuespiller, der er kendt for Hævnen (2010), En Kongelig Affære (2012), Skavengers (2012) og Dannys Dommedag (2014). Hans tidlige karriere er præget af succes, med roller i to danske film, der blev nomineret til Oscar 'bedste udenlandske film': Hævnen (2010), som vandt prisen, og En Kongelig Affære (2012). Han fik sin filmdebut i den Oscar-vindende og Golden Globe-vindende "Hævnen", i rollen som Christian, en dreng, der hader sin far, fordi han mener, at han ikke har gjort nok for at redde sin mor, der døde for nylig. Han bliver venner med Elias, spillet af Markus Rygaard, en dreng som bliver mobbet af bøller. I 2012 spillede han rollen som Mark i gyserfilm Skavengers, og den unge Frederik VI i den historiske film En Kongelig Affære, en periodefilm fra det 18. århundrede, omhandlende den vanvittige Kong Christian VII af Danmark, og fokuserer på historien om kærlighed mellem dronningen og den kongelige læge Johann Friedrich Struensee.

 

I oktober 2014 er han tilbage på skærmen. Han spiller hovedrollen 'Danny' i Dannys Dommedag, en spillefilm om en teenagedreng, der er fanget i kælderen sammen med sin yngre bror. På grund af klimaforandringer er en ny race af kødædende rovdyr opstået, der invaderer og spiser alt levende på jorden. I et villakvarter i en dansk forstad opleves mareridtet på første hånd gennem øjnene af to teenagebrødre, der ikke kan udstå hinanden, men de er nu pludselig tvunget til at barrikadere sig i kælderen sammen, for at undgå at blive spist. Fra den ene dag til den anden, uden forældre og uden elektricitet, mad, vand og kontakt til andre mennesker, er brødrene nødt til at lære at leve sammen i deres beskyttelse bunker, mens monstrene bevæger sig forbi kældervinduerne, og tunge, skarpe kløer kan høres bevægende sig rundt ovenpå trægulvene.

William Jøhnk Juel Nielsen

» Klik her for stort headshotPrint

Awards

Vinder: Hævnen / Polar Lights Film festival - Bedste mandlige skuespiller (2011)
Nomineret: Hævnen / Zulu Award - Bedste mandlige hovedrolle (2011)

Film

Bare tjue Simon Norvik Marius Sørvik Sørvik Pinnås 2016
Dannys dommedag Danny / Hovedrolle Martin Barnewitz Miso Film 2014
En kongelig affære Frederik VI / Birolle Nikolaj Arcel Zentropa 2012
Skavengers Mark / Hovedrolle Nikolaj Tarp Zeitgeist 2012
Hæven Christian / Hovedrolle Susanne Bier Zentropa 2011

Kortfilm

Nylon Victor/hovedrolle Jeanette Nordahl Electric Parc 2014

Reklame

Merdeka Expat Søn Perodua 2006

Voice over

We are the future Microsoft Limited 2010